Brokuły na trasie Półmaratonu Unisławskiego

247

Syngenta jest światowym liderem dostarczającym rozwiązania dla rolnictwa i jednym z wiodących producentów nasion warzyw na świecie, w tym brokułów. Warzywo to zasługuje na uwagę ze względu na swoje szeroki wartości prozdrowotne.

Syngenta wspiera sportowców. Jest Platynowym Sponsorem Półmaratonu Unisławskiego organizowanego przez Gminę Unisław. XV Półmaraton Unisławski oraz bieg towarzyszący na dystansie 10 km – Dziesiątka Unisławska, zorganizowany będzie 23 czerwca 2018 roku. Więcej szczegółów na http://unislaw.pl/artykul/254/475/polmaraton-i-dziesiatka-unislawska

Biegi odbywają się na malowniczej trasie prowadzącej przez teren Chełmińskiego Parku Krajobrazowego, drogami o nawierzchni asfaltowej. Trasa Półmaratonu Unisławskiego (21 097,5 m) prowadzi po terenie gminy Unisław i Kijewo Królewskie poprzez miejscowości Unisław (start), Stablewice, Bągart, Szymborno, Płutowo, Bruki Kokocka, Bruki Unisławskie, Unisław (meta). Właśnie w tych gminach jest bardzo mocno skoncentrowana produkcja warzyw w tym brokuła, a sami biegacze będą mogli się o tym przekonać mijając pola gdzie uprawiane są te warzywa.

Do biegu! Gotowi! Start!

Co jeść, kiedy ciężko trenujesz? Mówili ci, że jesteś tym, co zjadasz? Gdy chodzi o sport, można powiedzieć, że masz takie wyniki, jak dobrą masz dietę. Trenerzy i eksperci dietetyki zgadzają się z tym, że to, co dajesz swojemu ciału i kiedy to robisz, może być równie istotne, a w niektórych przypadkach może nawet bardziej, niż trening, który wykonujesz.

Określone składniki pożywienia, dostarczane do organizmu o określonych porach z pewnością poprawią twoje osiągi.

Dlaczego warto jeść brokuły?

Brokuły posiadają wyjątkowe właściwości zdrowotne. Między innymi chronią przed rakiem, wrzodami żołądka, anemią, a także korzystnie wpływają na funkcjonowanie wzroku i regulują poziom cukru we krwi, co jest szczególnie ważne dla cukrzyków. Wszystko dzięki zawartości witamin, składników mineralnych i sulforafanu – silnego przeciwutleniacza. Sprawdź, jakie właściwości odżywcze i zdrowotne posiadają brokuły.