Agro Akademia BASF – spotkania z przetwórcami (Cz. 1)

W dniach 23 i 24 stycznia odbyły się spotkanie w ramach Agro Akademii BASF. Pierwsze w Toruniu, drugie w Lublinie. Zostali na nie zaproszeni...

Warzywa dla przetwórstwa. Jakie trendy i prognozy na nowy sezon?

0
Zorganizowane przez Syngenta już po raz XIX Spotkanie z przemysłem przetwórczym, odbyło się w tym roku w Zakopanym (czytaj również). W jego trakcie przybliżono...

Jak uniknąć stresu dla roślin przy produkcji rozsady?

0
Gwarancją uzyskania wysokich plonów jest wyprodukowanie zdrowej i silnej rozsady. Sadzonki słabej jakości po wysadzeniu do gruntu źle się przyjmują, część roślin wypada, a...

Odmiany kapusty na trudne warunki

0
Ubiegłoroczne Charsznickie Dni Kapusty były doskonałą okazją do zapoznania się z odmianami z firmy Hazera. Poletka doświadczalne tej firmy realizowane były w gospodarstwie Państwa...

Zimowa edycja Agroakademii Warzywniczej BASF

0
Kompleksowe rozwiązania, nowości oraz eksperci – tak zapowiada się ruszająca już 30 stycznia Agro Akademia Warzywnicza BASF 2018. Zimowe spotkania dla producentów w ramach...

Nowa strona internetowa firmy Hazera Poland

Rozpoczęcie Nowego Roku zawsze wiąże się z planami i zamierzeniami na przyszłość. Nie inaczej jest w firmie Hazera. Jednym z jej celów jest poprawa...

Profesjonalna uprawa rzodkiewki i sałaty (Cz. 2)

Spotkanie warzywnicze, do którego doszło 12 stycznia w Majkowie Dużym, było bardzo wartościowe merytorycznie. Oprócz przybliżonych w poprzedniej części relacji zagadnień dyskutowano sporo na...

Szkolenie warzywnicze w Smaszkowie – fotogaleria

W dniu 16 stycznia w miejscowości Smaszków w pobliżu Błaszek odbyło się warzywnicze spotkanie. Jego głównym organizatorem była firma Inargi. Przybyło na nie ok...

Profesjonalna uprawa rzodkiewki i sałaty (Cz. 1)

W dniu 12 stycznia w Majkowie Dużym koło Piotrkowa Trybunalskiego odbyło się spotkanie warzywnicze. Jego tematem była profesjonalna uprawa rzodkiewki i sałaty. Głównym organizatorem...

Rynek selerów w Europie mało atrakcyjny

Selery stają się modne. Dzieje się tak dzięki telewizyjnym programom kulinarnym, w których szefowie kuchni i celebryci zachwalają ich właściwości smakowe i prozdrowotne. Wzrastające...