NAJNOWSZE ARTYKUŁY

Co działa na gąsienice? Biologiczna ochrona!

0
Mamy już biologiczny preparat przeznaczony do zwalczania gąsienic różnego rodzaju szkodników z rzędu motyli (Lepidoptera), między innymi gąsienice sówkowatych i bielinkowatych...

Dynie coraz ważniejszym kierunkiem produkcji warzywniczej

Podczas webinaru pt. „Warzywa w ekologicznej produkcji. Dlaczego warto?” zorganizowanego przez portal www.warzywapolowe.pl i partnerów, firmy Enza Zaden i GPR Krasoń, poruszono...

Mątwik ziemniaczany – polskie i angielskie rekomendacje dotyczące jego zwalczania

0
W Polsce mątwik ziemniaczany wykrywany jest stosunkowo rzadko, a mątwika agresywnego stwierdzano tylko w pojedynczych przypadkach. Trzeba jednak wiedzieć, że występują u...

TOP4 sposoby na wsparcie lokalnych przedsiębiorców w pandemii

0
Ostatnie miesiące pokazały, że największe problemy finansowe pandemia generuje dla małych firm. Dlatego właśnie one potrzebują wsparcia, które na całe szczęście nadchodzi...

Krajowa Agro Akademia Pomidorowa BASF Licheń 2.1

W dniu 26 lutego odbyła się Krajowa Agro Akademia Pomidorowa. Wydarzenie w formie transmisji internetowej zorganizowały firmy BASF, SGP Pudliszki, Pomwitrus oraz...

Perspektywy, szanse i zagrożenia w uprawach ekologicznych i konwencjonalnych owoców i...

0
Zagadnienie produkcji ekologicznej jest coraz szerzej podejmowane w Polsce. Wiele wskazuje też na to, że naciski na rozwój tego sektora pochodzić będą...

Kalafior tani w produkcji, idealny dla przemysłu i na świeży rynek

0
Najlepszym testem dla nowych odmian są oczywiście testy polowe. Jak odmiana zachowuje się w lokalnych warunkach uprawy, jak znosi czynniki stresowe i...

Dwudniowy webinarium na temat kapusty 25-26 luty

0
Nie ma to jak dobrze przygotować się do nowego sezonu. Producentom kapust pomoże w tym dwudniowe webinarium, podczas...
kiła kapusty

Kiła kapusty – profilaktyka, zwalczanie i odmiany

0
Kiła kapusty to choroba, której poświęcono część szkolenia internetowego zorganizowanego przez Syngenta Polska pt. Kiła, Wciornastek, Xanthomonas –...

Odmiany kapust na sezon 2021

0
Kapusta jest jednym z najważniejszych gatunków warzyw uprawianych w Polsce i stanowi 20-25% ogólnej ilości warzyw zbieranych co roku w Polsce. Jest...

Ekologiczne produkcja warzyw w praktyce

0
Ekologiczna produkcja warzyw to dla wielu nowe wyzwanie dla innych chleb powszedni. Chcą rozpocząć taki profil produkcji warto skorzystać z doświadczeń innych...