Dobór odmian i ochrona cebuli ważne dla efektów produkcyjnych

Firma Enza Zaden to jeden z wiodących dostawców nasion warzyw polowych, dystrybutor Takii Seeds. Podmiot zaopatruje także rodzimych producentów. W dniu 18 sierpnia w...

Jakość Bejo – to warto zobaczyć

0
„Poznaj jakość Bejo” – pod takim hasłem 25 i 26 sierpnia  odbywały się w tym roku Dni Otwarte Bejo Zaden Poland, w podwarszawskiej Konotopie....

Cebule z nawadnianiem kropelkowym i fertygacją cz. I

W dniu 18 sierpnia w gospodarstwie rolnym Wojciecha Wiecheckiego odbyło się spotkanie plantatorów cebuli. Głównym organizatorem była firma Monsanto Polska. Wsparcia przy realizacji imprezy...

Technologia produkcji kapusty do kwaszenia na piątkę

0
Okazuje się, że nawet w tak trudnym roku jak ten, można było sobie poradzić z ochroną warzyw kapustnych przed szkodnikami. Przekonamy się o tym...

Odmiany cebuli w tym sezonie – FILM

W połowie sierpnia w miejscowości Sielec Biskupi można było obejrzeć kolekcję odmian cebuli firm Takii Seed i Enza Zaden. Zmienne warunki pogodowe spowodowały, że...

Cebula uprawiana z rozsady

0
Czy uprawa cebuli z rozsady, może być uzasadniona? Okazuje się, że tak. W gospodarstwie Damiana Zielińskiego, który zlokalizowane jest w miejscowości Brudnia koło Dąbrowy...

Pomidorowi specjaliści

0
Specjalistą w przetwarzaniu pomidorów polowych jest Zakład Przetwórstwa Owocowo Warzywnego w Milejowie W zależności od roku przetwarza się tutaj w sezonie od 25 000 do...

Francuski rynek kalafiorów

0
Na początku kampanii produkcyjnej 2016/2017 Francuzi opublikowali najnowsze dane szacunkowe dla tegorocznych zbiorów kalafiorów. W porównaniu do roku ubiegłego wielkość produkcji będzie na niższym o prawie...

Świętokrzyskie prezentacje cebulowe

Długi weekend sierpniowy zwieńczyło spotkanie plantatorów cebuli, które w miejscowości Sielec Biskupi zorganizowały firmy Enza Zaden, Bayer Crop Science oraz Yara Poland. Na plantacji...

Uprawa ogórków polowych nabiera rozmachu

Gospodarstwo prowadzone przez Grzegorza Kulika pod Kozienicami stale ewoluuje. Jeszcze kilkanaście lat temu miało ono tradycyjny, rolniczy model. Gospodarz uprawiał niewielkie ilości warzyw, pośród...