Wyborna uprawa warzyw polowych, cz. 2

Niedzielne spotkanie w gospodarstwie państwa Kasperków w Bystrzycy, do którego doszło 18 września (czytaj również), było także okazją do rozmów o jakości gleby na...

Warsztaty kalafiorowo-brokułowe, czyli jak perfekcyjnie produkować te warzywa

0
13 października w Brukach Unisławskich odbyły się kalafiorowo-brokułowe warsztaty z firmą Mularski oraz partnerami firmami Syngenta, Pinguin Food, BASF i Frusto. Uczestnictwu w spotkaniu...

Nawożenie cebuli w krytycznych fazach – FILM

0
Cebula jest warzywem o specyficznych wymaganiach pokarmowych, co wynika ze specyfiki systemu korzeniowego. Jest on płytki i słabo rozwinięty, a więc dla dobrego odżywienia...

Duże zainteresowanie Fresh Business Expo 2016

Organizatorzy Fresh Business Expo 2016 które w dniach 29.11. – 01.12. odbędzie się w Międzynarodowym Centrum Wystawowym (IEC) w Kijowie informują, że już około...

Targi Macfrut 2016 – podsumowanie i plany na przyszłość

Targi Macfrut 2016, które niedawno zakończyły się w Rimini przyciągnęły ponad 38 tys. zwiedzających, co oznacza wzrost o 9% wobec edycji z 2015 roku....

Zbiór cebuli dobrze zorganizowany

0
Wrzesień to czas kiedy w przypadku wielu gatunków warzyw trwają lub rozpoczynają się żniwa. Wtedy również realizowany jest zbiór cebuli. Warzywo to jednym z...

Razem możemy więcej, czyli cebula w ON-ZIN, czy. II

0
Podczas spotkania jakie 5 września odbyło się miejscowości Kamionek (koło Mogilna, czytaj również) na polach produkcyjnych cebuli pod potrzeby firmy On-Zin, dużo mówiono o...

Dlaczego warto jeść cebulę?

0
Właściwości cebuli, przemawiają za jej spożywaniem. Ma nie tylko walory smakowe będąc nieodzownym składnikiem wielu potraw, ale jej spożywanie wzmacnia odporność organizmu, pomaga w...

Nowe odmiany warzyw z firmy Tokita (cz. II) – jarmuże, pory,...

0
Wizyta na poletkach firmy Tokita w Tropiszowie była okazją do zapoznania się z odmianami jarmuży, porów czy brokułów, które mogą okazać się interesującą propozycją...

Rożne typy rozsady warzyw i technologie uprawy, cz. II

Uczestnicy spotkania w gospodarstwie Daniela Babija (czytaj również), którego celem było zaprezentowanie doświadczeń w zakresie przydatności odmian warzyw polowych do uprawy z rozsady oraz...